August 2017
SunMonTueWedThuFriSat
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Calendar Calendar

Latest topics
» birth of "The Beast"
6/23/2015, 10:58 pm by OffRoadney

» 1989 Cherokee
6/23/2015, 10:47 pm by OffRoadney

» Submarine Cherokee
6/23/2015, 10:46 pm by OffRoadney

» Evening fun in the mud
6/23/2015, 10:40 pm by OffRoadney

» finally jumped my bronco
6/23/2015, 10:37 pm by OffRoadney

» kia vs b2
6/23/2015, 10:31 pm by OffRoadney

» shop truck
6/13/2014, 2:34 am by 4x4troy

» pickettville
4/27/2014, 3:06 pm by 4x4troy

» our rigs
4/27/2014, 1:17 pm by 4x4troy


93 zj 5.2 no spark...sometimes

View previous topic View next topic Go down

93 zj 5.2 no spark...sometimes

Post by 4x4troy on 6/28/2011, 3:12 pm

I just got a 93 Larado 5.2 4x4. It runs good when it runs. Sometimes it gets no spark. I pulled the power wire from the coil and its not getting power sometimes. When it gets power the auto shutdown relay clicks alot and with a test light hooked to the coil pigtail the light gets brighter as the relay clicks then the clicking stops and the light goes out. Then I can start it...sometime, but sometimes it still wont start. I have done the door lock thing..lock unlock...disco'd the battery and touched the ends together...replaced the coil...
I am lost and dont know what to do. Could the ecm be bad? But remember it runs good when it does start up...its just hard to get it started, and it will only start after the relay does its little thing. Now its not getting fuel?????? Is the alarm f'ed?

_______________________________________________
 Cool 94 isuzu amigo xs 4x4 2.6 5spd
 Twisted Evil 79 f150 swb 4x4 400m auto
 Smile  97 jeep grand cherokee 4x4 5.2 auto
avatar
4x4troy
Administrator
Administrator

Posts : 1855
Join date : 2011-06-23
Age : 46
Location : Green Cove Springs. FL

View user profile http://www.offcamber4x4.org

Back to top Go down

Re: 93 zj 5.2 no spark...sometimes

Post by 4x4troy on 8/21/2011, 12:40 am

did some testing tonight. i think i figured out this problem. looks like the vtss is bad. will be going to j/y tomorrow to see what its going to cost me.

_______________________________________________
 Cool 94 isuzu amigo xs 4x4 2.6 5spd
 Twisted Evil 79 f150 swb 4x4 400m auto
 Smile  97 jeep grand cherokee 4x4 5.2 auto
avatar
4x4troy
Administrator
Administrator

Posts : 1855
Join date : 2011-06-23
Age : 46
Location : Green Cove Springs. FL

View user profile http://www.offcamber4x4.org

Back to top Go down

Re: 93 zj 5.2 no spark...sometimes

Post by 4x4troy on 9/5/2011, 1:40 am

well it was the computer. it runs great now. well did i kinda blew the radiator up on a very steep hill....got it on video....

http://www.youtube.com/watch?v=kuLd4v674qA

_______________________________________________
 Cool 94 isuzu amigo xs 4x4 2.6 5spd
 Twisted Evil 79 f150 swb 4x4 400m auto
 Smile  97 jeep grand cherokee 4x4 5.2 auto
avatar
4x4troy
Administrator
Administrator

Posts : 1855
Join date : 2011-06-23
Age : 46
Location : Green Cove Springs. FL

View user profile http://www.offcamber4x4.org

Back to top Go down

Re: 93 zj 5.2 no spark...sometimes

Post by Lock~N~Low on 9/5/2011, 10:56 am

now the computer works great....you just need a new radiator now affraid
avatar
Lock~N~Low
senior member
senior member

Posts : 577
Join date : 2011-06-23
Age : 33
Location : Orange Park

View user profile http://www.youtube.com/user/LockNLow?feature=mhee

Back to top Go down

Re: 93 zj 5.2 no spark...sometimes

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum